Tuesday, April 21, 2009

entri penat-penat yang malu-malu

buat sekian kalinya aku nak jugak menhebahkan kepada dunia bahawa aku penat lagi hari ini... dan sebagai bonus.. aku telah memenagi satu insiden memalukan pagi ini.. tsk.. tsk.. T__T semalam kan aku penat.. dijadikan cerita, semalam ketua bidang sains & matematik mtk aku gantikan die pegi taklimat pemantauan PPSMI di Pejabat Pelajaran Daerah pukul 8.30 pada esok hari (hari ini le tuh).. dengan senang hati aku akur sebab aku suke pegi taklimat2 nih.. shhhh.. jgn heboh2.. malu kat cekgu2 laen.. aku suke bukan ape.. aku suke nak belajar bende2 baru.. so aku pun semangat.. sebab terlebih semangat, aku x bace pun surat tu betul2.. aku hanya pastikan tarikh, masa, tempat dan ape2 yang perlu dibawa. ye la kan.. semalam kan bz.. so kirenye bace dengan cepat2... pagi2 lagi ake da siap2 kan kelengkapan.. diorg suh bawak laptop aje pun.. so lepas antar mak dn adik aku pg tuh aku trus ke sekolah.. aku guru bertugas minggu ni so kene bunyikan loceng pagi and roll call pagi. tp oleh sebab P.A system down, xjd la sesi nyanyi2 lagu negaraku dan sebagainya.. ok.. xpe.. aku pasrah.. tgk jam... awal lagik.. br kol 650.. utk makluman, sesi persekolahan start kol 6.40 yee.. so.. aku pun cek2 ape2 kerje yg aku bleh setelkan.. so aku setelkan surat2 amaran pelajar.. yess.. aku guru kelas.. mane2 pelajar yg kehadiran tak memuaskan hati2 kami.. aku bg je surat amaran.. ade 5 orang yang dapat surat 'chenta' dari aku. oh lupe. sblm tu aku maklumkan kepada guru yang menguruskan guru ganti tentang ketiadaanku di sekolah yang dijangka sehingga tengahari ni.. so, xde la budak2 kelas aku wat parti dalam kelas.. lepas siap2.. rupenye da kol 7.30.. so aku pun pk aku kene breakfast walaupun x lapar.. takut lapar mase taklimat fikirku.. so aku pun ke kantin.. smpi kat kantin.. pengetua pun ade jugak.. so sambil2 makan karipaap 2 bijik.. and borak lebih kurang aku pun tgk jam da 8 lebih so aku pun mtk excuse and trus g bilik guru nak amek laptop. smpi bilik guru cikgu naron plak (ketua bidang bahasa) dtg tanye sesuatu yan aku dah tak ingat ape die.. selesai... jam da kol 8.15.. aku pun g pej nak tulis name di buku pergerakan staf.. ye la.. mane leh cabut gitu je walaupun ade surat.. sambil2 tulis bertegur sapa dan beramah mesra denga staf kat pejabat tuh.. aku lenggang2 time tu da kol 823. so.. off i went to the PPD. smpi je kat PPD aku tgk da ramai da yg smpi.. mcm penuh la pulak.. mase aku masuk pintu tu ade la sorg guru yg aku kenal dn mengenali aku.. die pun tegur lebih kurang begini.. 'oo.. lantikan baru sudah aaa..' (o.. baru di lantik yee..) aku senyum2.. blur jugak x faham ape yg dimaksudkan. aku pun nmpk cg anuar.. die dulu ketua bidang saing & math kat skolah aku tp da pindah ke PPD so aku pun g dok dkt2 area die iaitu tpt paaaaling depan. die pun mcm terkejut nmpk aku seraya berkata.. Cg. Anuar : "oh.. jadi grur data sudah?" (oh.. da jadik guru data?) plain_me : eh.. ndak la.. wakil cikgu siaw.. ketua bidang.. ( eh.. taklah.. wakil.....bla bla) Cg. Anuar : eh.. sepatutnya guru data yag datang.. plain_me : Ha? ya ka? Cg. Anuar. ya. xperasan kali yang U.P tu.. (mungkin u x perasan untuk perhatian tu) plain_me: alamak.... sy x baca pun.............. di depan tu rupenye ade cikgu kumar yang mmg suka menyakat.. adusss aku malu..... sebab aku sgt semangat buakak laptop aku yang xde fail EMIS pun..... uwaaaaa..... p/s: aku pun kol cikgu data tu utk dtg segera. utk cover malu.. aku dok dgr taklimat tu smpi abis.. :'(( maluuuuu T___T p/s2 : kenapa aku penat hari ini? sebab tghr ade meeting smpi kol 230 pastu iring kadet polis g IPD utk latihan kawad then g amek amk and adik then kol 700 g men badminton smpi kol 10mlm. i'm tired but im HAPPY. tu yg penting! lalalalalala~~~ p/s3: taklimat tu abis kol 930. so lepas jamuan (aku pun ikut tau) aku trus balik skolah dan masuk kelas mengajar seperti biasa seperti taida yg berlaku T__T

2 comments:

Ejat_Aramaiti89 said...

xper sis...
penat2 dahulu..
senag2 kemudian.

aifaa said...

me yg bace ni pun rase ala2 penat.hehe.

*miss u jane!

Tuesday, April 21, 2009

entri penat-penat yang malu-malu

buat sekian kalinya aku nak jugak menhebahkan kepada dunia bahawa aku penat lagi hari ini... dan sebagai bonus.. aku telah memenagi satu insiden memalukan pagi ini.. tsk.. tsk.. T__T semalam kan aku penat.. dijadikan cerita, semalam ketua bidang sains & matematik mtk aku gantikan die pegi taklimat pemantauan PPSMI di Pejabat Pelajaran Daerah pukul 8.30 pada esok hari (hari ini le tuh).. dengan senang hati aku akur sebab aku suke pegi taklimat2 nih.. shhhh.. jgn heboh2.. malu kat cekgu2 laen.. aku suke bukan ape.. aku suke nak belajar bende2 baru.. so aku pun semangat.. sebab terlebih semangat, aku x bace pun surat tu betul2.. aku hanya pastikan tarikh, masa, tempat dan ape2 yang perlu dibawa. ye la kan.. semalam kan bz.. so kirenye bace dengan cepat2... pagi2 lagi ake da siap2 kan kelengkapan.. diorg suh bawak laptop aje pun.. so lepas antar mak dn adik aku pg tuh aku trus ke sekolah.. aku guru bertugas minggu ni so kene bunyikan loceng pagi and roll call pagi. tp oleh sebab P.A system down, xjd la sesi nyanyi2 lagu negaraku dan sebagainya.. ok.. xpe.. aku pasrah.. tgk jam... awal lagik.. br kol 650.. utk makluman, sesi persekolahan start kol 6.40 yee.. so.. aku pun cek2 ape2 kerje yg aku bleh setelkan.. so aku setelkan surat2 amaran pelajar.. yess.. aku guru kelas.. mane2 pelajar yg kehadiran tak memuaskan hati2 kami.. aku bg je surat amaran.. ade 5 orang yang dapat surat 'chenta' dari aku. oh lupe. sblm tu aku maklumkan kepada guru yang menguruskan guru ganti tentang ketiadaanku di sekolah yang dijangka sehingga tengahari ni.. so, xde la budak2 kelas aku wat parti dalam kelas.. lepas siap2.. rupenye da kol 7.30.. so aku pun pk aku kene breakfast walaupun x lapar.. takut lapar mase taklimat fikirku.. so aku pun ke kantin.. smpi kat kantin.. pengetua pun ade jugak.. so sambil2 makan karipaap 2 bijik.. and borak lebih kurang aku pun tgk jam da 8 lebih so aku pun mtk excuse and trus g bilik guru nak amek laptop. smpi bilik guru cikgu naron plak (ketua bidang bahasa) dtg tanye sesuatu yan aku dah tak ingat ape die.. selesai... jam da kol 8.15.. aku pun g pej nak tulis name di buku pergerakan staf.. ye la.. mane leh cabut gitu je walaupun ade surat.. sambil2 tulis bertegur sapa dan beramah mesra denga staf kat pejabat tuh.. aku lenggang2 time tu da kol 823. so.. off i went to the PPD. smpi je kat PPD aku tgk da ramai da yg smpi.. mcm penuh la pulak.. mase aku masuk pintu tu ade la sorg guru yg aku kenal dn mengenali aku.. die pun tegur lebih kurang begini.. 'oo.. lantikan baru sudah aaa..' (o.. baru di lantik yee..) aku senyum2.. blur jugak x faham ape yg dimaksudkan. aku pun nmpk cg anuar.. die dulu ketua bidang saing & math kat skolah aku tp da pindah ke PPD so aku pun g dok dkt2 area die iaitu tpt paaaaling depan. die pun mcm terkejut nmpk aku seraya berkata.. Cg. Anuar : "oh.. jadi grur data sudah?" (oh.. da jadik guru data?) plain_me : eh.. ndak la.. wakil cikgu siaw.. ketua bidang.. ( eh.. taklah.. wakil.....bla bla) Cg. Anuar : eh.. sepatutnya guru data yag datang.. plain_me : Ha? ya ka? Cg. Anuar. ya. xperasan kali yang U.P tu.. (mungkin u x perasan untuk perhatian tu) plain_me: alamak.... sy x baca pun.............. di depan tu rupenye ade cikgu kumar yang mmg suka menyakat.. adusss aku malu..... sebab aku sgt semangat buakak laptop aku yang xde fail EMIS pun..... uwaaaaa..... p/s: aku pun kol cikgu data tu utk dtg segera. utk cover malu.. aku dok dgr taklimat tu smpi abis.. :'(( maluuuuu T___T p/s2 : kenapa aku penat hari ini? sebab tghr ade meeting smpi kol 230 pastu iring kadet polis g IPD utk latihan kawad then g amek amk and adik then kol 700 g men badminton smpi kol 10mlm. i'm tired but im HAPPY. tu yg penting! lalalalalala~~~ p/s3: taklimat tu abis kol 930. so lepas jamuan (aku pun ikut tau) aku trus balik skolah dan masuk kelas mengajar seperti biasa seperti taida yg berlaku T__T

2 comments:

Ejat_Aramaiti89 said...

xper sis...
penat2 dahulu..
senag2 kemudian.

aifaa said...

me yg bace ni pun rase ala2 penat.hehe.

*miss u jane!