Monday, April 20, 2009

penatnyeeee... minggu lepas skolah aku buat perkhemahan kem kepimpinan.. so aku jadik ajk malam kebudayaan merangkap bendahari program. tp aku xde wat pun keje2 bendahari.. hehehe.. mungkin diorg saje letak name aku spy nampak meriah carta organisasi tu.. hehehe.. bajet meriah je.. aku wat keje2 ajk kebudayaan je. so aku ngn 2 cekgu lagi ni ditugaskan sbg ajk kebudayaan yang kejenye carik tema, buat rules and regulation pastu sediakan borang markah and lantik hakim. senang je.. small the pieces kate apek. lagi senang sbb bkn aku ketua. hehehe.. tapi tetibe malam ahad tu kene plak stay back.. kire sentri malam la ni. mule2 aku inga nak ngelat dan melarikan diri.. atas alasan name xde dlm ajk keselmatan.. hihihi.. sekali bile da stat bukak cerita dgn cikgu fabian, diana, zamri n mimie.. macam macam topik kuar.. mule2 layan lagu dulu.. pastu masuk topik2 sekolah.. cinta2 yang gagal, pengalaman2 kelakar, pengalaman seram, masalah sosial setempat, masalah pemimpin tempatan, politik sket2, isu PPSMI, isu rasuah politik, isu tanah2 di sabah yang dijual kepade micheal shumacher dan jackie chan, mengesan buruj2, membandingkan cahaya lampu satelite dengan bintang kejora dan macam2 made.... tup..tup.. da azan subuh... hahahaha.. it was so fun indeed.. lepas kejut peljar2, kitorng sume balik.. aku pon tdo la smpi kol 8.. kol 9 paginye aku drv ke kampung.. perjalanan yg memakan masa 2 jam tuh agak mencabar.. sampai kat kampung aku smbg tdo.. keh keh keh.. kol 3 bgn.. then siap2 kol 4 drv balik lagi ke kudat.. adussss... sgt la letih.. penangannya smpi hari ini.. hr ni aku ade kelas tambahan n latihan koir budak.. so aku stay kat skolah smpi 5.50 ptg. penatnye tuhan je yang tau.. kalau budak sorang je xpe.. 30 budak.. kene lagi hari ni wat experiment.. mcm marathon yang laju memotong 30 orang peserta pecut.. huhu.. smpi je kat umah aku trus mandi2.. lepas je maghrib, trus zzz... (maghrib kat sabah awal ye..) sedar2 bgn kol 930.. so gagahkan diri merapu lebih kurang.. dan skg rase ngntuk balik.. sekian entri ini.

4 comments:

daniadanis said...

hectic nye..!

saya simpulkan bahawa miss jennifer adalah seorg cikgu yg sgt aktif..hehe..

chaiyuk!

cerpelai said...

Kehkehkeh..
Kalo dah mengantuk tu memang berborak merepek-repek laa jawabnya..!!

Penat tapi kata Prof. Ungku Aziz, "teaching is the most noble job in the world"..

Berbanggalah sis..!!

plain_jane said...

yes adani.. jadik cekgu ni penat kan? even tho ramai yg sinonima=kan jadik guru keje setangah hari.. tapi kejenye membawak smpi ke malam..

so far enjoy agi ;)

plain_jane said...

en cerpelai..

sy pun sependapat dgn ungku aziz.. hehehehehe..

jadi cekgu ni in a way menjadikan saya sentiasa cuba memperbaiki diri.. :)

dan sudah tentu sy bangga ;)

Monday, April 20, 2009

penatnyeeee... minggu lepas skolah aku buat perkhemahan kem kepimpinan.. so aku jadik ajk malam kebudayaan merangkap bendahari program. tp aku xde wat pun keje2 bendahari.. hehehe.. mungkin diorg saje letak name aku spy nampak meriah carta organisasi tu.. hehehe.. bajet meriah je.. aku wat keje2 ajk kebudayaan je. so aku ngn 2 cekgu lagi ni ditugaskan sbg ajk kebudayaan yang kejenye carik tema, buat rules and regulation pastu sediakan borang markah and lantik hakim. senang je.. small the pieces kate apek. lagi senang sbb bkn aku ketua. hehehe.. tapi tetibe malam ahad tu kene plak stay back.. kire sentri malam la ni. mule2 aku inga nak ngelat dan melarikan diri.. atas alasan name xde dlm ajk keselmatan.. hihihi.. sekali bile da stat bukak cerita dgn cikgu fabian, diana, zamri n mimie.. macam macam topik kuar.. mule2 layan lagu dulu.. pastu masuk topik2 sekolah.. cinta2 yang gagal, pengalaman2 kelakar, pengalaman seram, masalah sosial setempat, masalah pemimpin tempatan, politik sket2, isu PPSMI, isu rasuah politik, isu tanah2 di sabah yang dijual kepade micheal shumacher dan jackie chan, mengesan buruj2, membandingkan cahaya lampu satelite dengan bintang kejora dan macam2 made.... tup..tup.. da azan subuh... hahahaha.. it was so fun indeed.. lepas kejut peljar2, kitorng sume balik.. aku pon tdo la smpi kol 8.. kol 9 paginye aku drv ke kampung.. perjalanan yg memakan masa 2 jam tuh agak mencabar.. sampai kat kampung aku smbg tdo.. keh keh keh.. kol 3 bgn.. then siap2 kol 4 drv balik lagi ke kudat.. adussss... sgt la letih.. penangannya smpi hari ini.. hr ni aku ade kelas tambahan n latihan koir budak.. so aku stay kat skolah smpi 5.50 ptg. penatnye tuhan je yang tau.. kalau budak sorang je xpe.. 30 budak.. kene lagi hari ni wat experiment.. mcm marathon yang laju memotong 30 orang peserta pecut.. huhu.. smpi je kat umah aku trus mandi2.. lepas je maghrib, trus zzz... (maghrib kat sabah awal ye..) sedar2 bgn kol 930.. so gagahkan diri merapu lebih kurang.. dan skg rase ngntuk balik.. sekian entri ini.

4 comments:

daniadanis said...

hectic nye..!

saya simpulkan bahawa miss jennifer adalah seorg cikgu yg sgt aktif..hehe..

chaiyuk!

cerpelai said...

Kehkehkeh..
Kalo dah mengantuk tu memang berborak merepek-repek laa jawabnya..!!

Penat tapi kata Prof. Ungku Aziz, "teaching is the most noble job in the world"..

Berbanggalah sis..!!

plain_jane said...

yes adani.. jadik cekgu ni penat kan? even tho ramai yg sinonima=kan jadik guru keje setangah hari.. tapi kejenye membawak smpi ke malam..

so far enjoy agi ;)

plain_jane said...

en cerpelai..

sy pun sependapat dgn ungku aziz.. hehehehehe..

jadi cekgu ni in a way menjadikan saya sentiasa cuba memperbaiki diri.. :)

dan sudah tentu sy bangga ;)