Sunday, October 25, 2009

kenapa dalam dunia ni ada orang dengki?

entri ni mungkin emo sikit. aku xtau la kenapa sapoaku aka mr terlalu dengki atau mcm xpuas hati dgn aku. (rujuk chatbox dengan comment pada entri kuidam keletihan) utk pengetahuan, identiti sapoaku atau mr ni 'kami' dah tau. 'kami' sudah berbincang dan menyimpulkan 'dia'lah 2 identiti itu. sebab apa? sebab aku xpernah ada kenalan jauh sekali status kawan yang ada mulut jahat mcm ni. aku pun xpasti la apa yang die mcm dengki sgt atau xpuas hati sgt dengan aku sebab aku yakin dalam sedar aku xde pulak kacau hidup dia. in fact, mungkin makhluk ni xpuas hati sebab pernah tolak pelawaan join aktiviti dia satu ketika dulu yang bagi aku sooo childish and stupid. blog ni aku buat utk share update aku or cerita2 merapu aku dengan kawan2 yg lain. so,kalau la sapoaku a.k.a mr ni rasa meluat baca blog ni, silakan jalan. pergi lah isi masa lapang anda dengan aktiviti yang biasa anda buat tanpa menyusahkan orang lain. aku akan teruskan tulis apa jugak yg aku suka kat blog aku ni. sebab ini blog aku. kalau ko nak mem'bitching', sila pergi tempat lain. p/s : tak faham kenapa ada makhluk macam ni di dunia ni.

18 comments:

a.k.a. apot said...

biase la tu jane..makin lame kite idup makin ramai jumpe org yg gtu..biar diye dlm dunianyer

plain_jane said...

tu la pasal..
bertahun2 sy merantau xde la pulak jumpa.. ni da kerja baru jumpa.. huhu..

JMR said...

girl, cool..org yg childish je reti nak komen ngata gitu..kl gentle, confirm dia letak je muka dia, takpon link ngn blog dia ke apa ke..cool..biarkan dia..keep blogging ngn gaya anda..:-)

plain_jane said...

haha.. memang pun..
pasni aku blog yg lagi die menyampah2.. biar die kene strok.. hahahaha...

~ N i n i 3 ~ said...

pelaa,,xde keje lain la tuhh,,gune nick lain2 plak ek,,igt jane xtau ke,,jane terer mnyiasat tau,,hemm,,

plain_jane said...

hahaha... btol3...
kite kan slaloo jadik penyiasat remaja dulu ngn ude ngn anum.. hahahaha..

windu pulak jaman dulu2...

daniadanis said...

yeah..go girl..keep blogging..this is a PERSONAL BLOG..:)

plain_jane said...

tq ani.

tu la kerje org yg xde life sendirik.. huhuhu..

Cik Cookie said...

rilex girl.
Since u pun dah singgah blog i u pun dah bc entry br i.
Sedihkan bila ada blogger mcm tuh?

(tiba ber i and u)

plain_jane said...

tu la..
i pun x paham..
tp pedulik hape.. ye x?
hehehe...

(i pun ber i u jugak laa ;)

cerpelai said...

Kehkehkeh.. (selamba je gua gelak..)

Arwah opah gua dulu ada cakap, biarlah orang nak dengki kat kita asal kita tak buat dengki kat orang..

Kita tak boleh stop apa yang dia tulis ye tak sis? Tapi kalo dah depan mata, kasi picahh laaa..!!

plain_jane said...

nasihat yang bernas berunsur ganas.. (mcm pantun pulak)

hehe.. tu la.. malas nak layan.. biar die sakit jiwa pastu kene darah tinggi, pastu kene strok. hahah.

yanaSai said...

Jane, PEDULIkan lah orang2 macam2 ni. kat mana2 pon ade. tak perlu pk pasal sorang tu. Baik Jane sorang kt dalam pewut tuu.. take care..

plain_jane said...

tq liana sayam.. hehe..
mmg mls nak layan pun..
layang tido lagi best.. ;)

Ejat_Aramaiti89 said...

sabar2 sak sis

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

uetoAya said...

giler sengal mamat or watever punye makhluk tu..psiko ape..lantak orgla kan nak tulis ape kat blog sendiri..pedulikan aje die tu jenn..x penting pon..tah sape2..sebok jadi lalat plak kat blog org..

plain_jane said...

huh.. itu la.. shoooooh shooooh.. *spray ridsect* hahaha

Sunday, October 25, 2009

kenapa dalam dunia ni ada orang dengki?

entri ni mungkin emo sikit. aku xtau la kenapa sapoaku aka mr terlalu dengki atau mcm xpuas hati dgn aku. (rujuk chatbox dengan comment pada entri kuidam keletihan) utk pengetahuan, identiti sapoaku atau mr ni 'kami' dah tau. 'kami' sudah berbincang dan menyimpulkan 'dia'lah 2 identiti itu. sebab apa? sebab aku xpernah ada kenalan jauh sekali status kawan yang ada mulut jahat mcm ni. aku pun xpasti la apa yang die mcm dengki sgt atau xpuas hati sgt dengan aku sebab aku yakin dalam sedar aku xde pulak kacau hidup dia. in fact, mungkin makhluk ni xpuas hati sebab pernah tolak pelawaan join aktiviti dia satu ketika dulu yang bagi aku sooo childish and stupid. blog ni aku buat utk share update aku or cerita2 merapu aku dengan kawan2 yg lain. so,kalau la sapoaku a.k.a mr ni rasa meluat baca blog ni, silakan jalan. pergi lah isi masa lapang anda dengan aktiviti yang biasa anda buat tanpa menyusahkan orang lain. aku akan teruskan tulis apa jugak yg aku suka kat blog aku ni. sebab ini blog aku. kalau ko nak mem'bitching', sila pergi tempat lain. p/s : tak faham kenapa ada makhluk macam ni di dunia ni.

18 comments:

a.k.a. apot said...

biase la tu jane..makin lame kite idup makin ramai jumpe org yg gtu..biar diye dlm dunianyer

plain_jane said...

tu la pasal..
bertahun2 sy merantau xde la pulak jumpa.. ni da kerja baru jumpa.. huhu..

JMR said...

girl, cool..org yg childish je reti nak komen ngata gitu..kl gentle, confirm dia letak je muka dia, takpon link ngn blog dia ke apa ke..cool..biarkan dia..keep blogging ngn gaya anda..:-)

plain_jane said...

haha.. memang pun..
pasni aku blog yg lagi die menyampah2.. biar die kene strok.. hahahaha...

~ N i n i 3 ~ said...

pelaa,,xde keje lain la tuhh,,gune nick lain2 plak ek,,igt jane xtau ke,,jane terer mnyiasat tau,,hemm,,

plain_jane said...

hahaha... btol3...
kite kan slaloo jadik penyiasat remaja dulu ngn ude ngn anum.. hahahaha..

windu pulak jaman dulu2...

daniadanis said...

yeah..go girl..keep blogging..this is a PERSONAL BLOG..:)

plain_jane said...

tq ani.

tu la kerje org yg xde life sendirik.. huhuhu..

Cik Cookie said...

rilex girl.
Since u pun dah singgah blog i u pun dah bc entry br i.
Sedihkan bila ada blogger mcm tuh?

(tiba ber i and u)

plain_jane said...

tu la..
i pun x paham..
tp pedulik hape.. ye x?
hehehe...

(i pun ber i u jugak laa ;)

cerpelai said...

Kehkehkeh.. (selamba je gua gelak..)

Arwah opah gua dulu ada cakap, biarlah orang nak dengki kat kita asal kita tak buat dengki kat orang..

Kita tak boleh stop apa yang dia tulis ye tak sis? Tapi kalo dah depan mata, kasi picahh laaa..!!

plain_jane said...

nasihat yang bernas berunsur ganas.. (mcm pantun pulak)

hehe.. tu la.. malas nak layan.. biar die sakit jiwa pastu kene darah tinggi, pastu kene strok. hahah.

yanaSai said...

Jane, PEDULIkan lah orang2 macam2 ni. kat mana2 pon ade. tak perlu pk pasal sorang tu. Baik Jane sorang kt dalam pewut tuu.. take care..

plain_jane said...

tq liana sayam.. hehe..
mmg mls nak layan pun..
layang tido lagi best.. ;)

Ejat_Aramaiti89 said...

sabar2 sak sis

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun RM999.00 untuk Pakej Umrah

uetoAya said...

giler sengal mamat or watever punye makhluk tu..psiko ape..lantak orgla kan nak tulis ape kat blog sendiri..pedulikan aje die tu jenn..x penting pon..tah sape2..sebok jadi lalat plak kat blog org..

plain_jane said...

huh.. itu la.. shoooooh shooooh.. *spray ridsect* hahaha