Monday, March 29, 2010

~ a new beginning i ~

tak tau kenapa.. tapi aku suka pic ni :)
salam.. :)
diam x diam da lama tak update blog ni (tak kira entri psl muhammad ryyan). lepas entri yang agak emo tu, jadi xda mood nak tulis blog. walaupun aku kata akan terus berblog tapi jauh di sudut hati (hati ada sudut ke?) berbelah bahagi nak teruskan atau create account baru.. mungkin sebagai simbolik satu permulaan baru..(?) just to make me feel good about myself.
2009 da lama kita tinggalkan. in fact, da nak habis suku tahun pun. tahun 2009 merupakan tahaun yang paling kelam kabut aku rasa. tahun yang terlalu 'penuh' dengan kenangan.
06 june 2009 aku telah sah bergelar seorang isteri. oleh sebab aku dan suami memang long distance relationship sejak dari awal bercintun, jadi walaupun dah kawin masa tu dan masih jarak jauh, aku xrasa berbeza sangat. lagipun aku yang masa tu mengajar di kudat tinggal dengan keluarga. jadi, lagi la tak rasa sangat. tapi rindu tu biasa la.. heeeee ;D
husband pulak masa tu masih lagi dalam training di labuan. jadi cuti tahunan memang tak ade lagi. harapkan hujung minggu je la baru boleh nak balik kudat jumpa aku. mula-mula 2 minggu sekali. lepas tu aku rasa kesian pulak sebab bukannye perjalanan yang dekat dari labuan ke kudat. dari labuan ke kk saje kalau naik feri kene dalam 2jam setengah. kalau fly dalam 30 minit je.. lepas tu dari kk ke kudat pulak ambik masa paling kurang 2 jam 30minit lagik.
mula-mual husband naik feri, tapi lepas tu tukar ikut flight sebab sangat letih dalam perjalanan.. kadang-kadang balik naik feri, tapi balik labuan ikut flight balik. memang rase macam huru hara je.. kesian pun ade.. jadi, biasanya aku akan drive ke kk untuk fetch sang suami.. sayang punya pasal.. tak sampai hati suami naik bas bila dah letih macam tu..
aku pulak kat kudat masih dengan rutin harian yang biasa. husband awal-awal lagi da bagi izin benarkan kalau aku nak kelau pegi mane2. haa.... maknanye aku ni isteri yang sangat dipercayai.. cewaah.. riak kejap.. hehe.. jadi dengan green light tu aku terus on dengan aktiviti badminton dengan cekgu sekolah aku setiap malam rabu dan kadang-kadang malam sabtu.. jadi, dapat lah aku join main badminton dua kali sebelum majlis belah pihak lelaki. selepas majlis sebelah pihak lelaki.. segalanya mula berubah...

10 comments:

JMR said...

gud luck for the next step:-)

Nozie Yusof said...

ada pon update..ngee

so skang kat kudat lagi lah yea..

takpe jen, skang dh ade teman walopon asben jauh.

ryyan kan ade =D

~n0rliza 0thman~ said...

takpe jenn..ramai membe2 kite dah kawin pon dok jauh2 cam nozie hehe...

plain_jane said...

JMR : tq2...

kak nozie & kak liza : citer x abis lagi tu.. hehehe...

daniadanis said...

jane..smbg story cpt!! hehe..can't wait :)

cerpelai said...

Yup, setiap yang mula ada akhirnya... Setiap yang akhir ada mulanya... Setiap yang bermula dan berakhir, ada langkahnya...

"There's always a light in the end of the tunnel"

(Merepek sesaja gua ni..)

plain_jane said...

ani : sabaq naa... hehe.. orang tu semakin ceria namapknya.. hihi..

en cerpelai : *pening* mula dulu ke langkah dulu?? kompius nih..

cerpelai said...

Kehkehkeh.. Kalau tak melangkah, mana buleh bermula? Kalau tak bermula, kita tak buleh melangkah... Mula dan langkah...

Kahkahkahh...

uetoAya said...

ceoi pon naik bas kdg2 lbih 5 jam..baru ni naik bas kul 2.30, smpi nak dkt kul 9..suh naik flight xnak..sian tol..hhuhu

plain_jane said...

ila!! hehe.. tu la.. sian kan.. terharu tak?? terharu tak?? hehehe

Monday, March 29, 2010

~ a new beginning i ~

tak tau kenapa.. tapi aku suka pic ni :)
salam.. :)
diam x diam da lama tak update blog ni (tak kira entri psl muhammad ryyan). lepas entri yang agak emo tu, jadi xda mood nak tulis blog. walaupun aku kata akan terus berblog tapi jauh di sudut hati (hati ada sudut ke?) berbelah bahagi nak teruskan atau create account baru.. mungkin sebagai simbolik satu permulaan baru..(?) just to make me feel good about myself.
2009 da lama kita tinggalkan. in fact, da nak habis suku tahun pun. tahun 2009 merupakan tahaun yang paling kelam kabut aku rasa. tahun yang terlalu 'penuh' dengan kenangan.
06 june 2009 aku telah sah bergelar seorang isteri. oleh sebab aku dan suami memang long distance relationship sejak dari awal bercintun, jadi walaupun dah kawin masa tu dan masih jarak jauh, aku xrasa berbeza sangat. lagipun aku yang masa tu mengajar di kudat tinggal dengan keluarga. jadi, lagi la tak rasa sangat. tapi rindu tu biasa la.. heeeee ;D
husband pulak masa tu masih lagi dalam training di labuan. jadi cuti tahunan memang tak ade lagi. harapkan hujung minggu je la baru boleh nak balik kudat jumpa aku. mula-mula 2 minggu sekali. lepas tu aku rasa kesian pulak sebab bukannye perjalanan yang dekat dari labuan ke kudat. dari labuan ke kk saje kalau naik feri kene dalam 2jam setengah. kalau fly dalam 30 minit je.. lepas tu dari kk ke kudat pulak ambik masa paling kurang 2 jam 30minit lagik.
mula-mual husband naik feri, tapi lepas tu tukar ikut flight sebab sangat letih dalam perjalanan.. kadang-kadang balik naik feri, tapi balik labuan ikut flight balik. memang rase macam huru hara je.. kesian pun ade.. jadi, biasanya aku akan drive ke kk untuk fetch sang suami.. sayang punya pasal.. tak sampai hati suami naik bas bila dah letih macam tu..
aku pulak kat kudat masih dengan rutin harian yang biasa. husband awal-awal lagi da bagi izin benarkan kalau aku nak kelau pegi mane2. haa.... maknanye aku ni isteri yang sangat dipercayai.. cewaah.. riak kejap.. hehe.. jadi dengan green light tu aku terus on dengan aktiviti badminton dengan cekgu sekolah aku setiap malam rabu dan kadang-kadang malam sabtu.. jadi, dapat lah aku join main badminton dua kali sebelum majlis belah pihak lelaki. selepas majlis sebelah pihak lelaki.. segalanya mula berubah...

10 comments:

JMR said...

gud luck for the next step:-)

Nozie Yusof said...

ada pon update..ngee

so skang kat kudat lagi lah yea..

takpe jen, skang dh ade teman walopon asben jauh.

ryyan kan ade =D

~n0rliza 0thman~ said...

takpe jenn..ramai membe2 kite dah kawin pon dok jauh2 cam nozie hehe...

plain_jane said...

JMR : tq2...

kak nozie & kak liza : citer x abis lagi tu.. hehehe...

daniadanis said...

jane..smbg story cpt!! hehe..can't wait :)

cerpelai said...

Yup, setiap yang mula ada akhirnya... Setiap yang akhir ada mulanya... Setiap yang bermula dan berakhir, ada langkahnya...

"There's always a light in the end of the tunnel"

(Merepek sesaja gua ni..)

plain_jane said...

ani : sabaq naa... hehe.. orang tu semakin ceria namapknya.. hihi..

en cerpelai : *pening* mula dulu ke langkah dulu?? kompius nih..

cerpelai said...

Kehkehkeh.. Kalau tak melangkah, mana buleh bermula? Kalau tak bermula, kita tak buleh melangkah... Mula dan langkah...

Kahkahkahh...

uetoAya said...

ceoi pon naik bas kdg2 lbih 5 jam..baru ni naik bas kul 2.30, smpi nak dkt kul 9..suh naik flight xnak..sian tol..hhuhu

plain_jane said...

ila!! hehe.. tu la.. sian kan.. terharu tak?? terharu tak?? hehehe