Friday, March 27, 2009

Bye Bye ST JOHN check 1, 2!!

Pukul 2 tadi aku pegi kat IPD Kudat untuk mesyuarat Hari Kor Kadet Polis ke-39 pada 31 Mac ini. So, bagi mereka di luar sana yang tidah tahu, 25 Mac setiap tahun adalah Hari Polis dan tahun ini adalah sambutan yang ke 202 dan 31 Mac setiap tahun jugak adalah Hari Kor Kadet Polis. Soalannya: Sambutan Hari Kor Kadet Polis yang keberapakah tahun ini? Jawab dalam masa 10 saat...........OK. Masa tamat. Ok. Tak lawak pun. Haih. Kesimpulanya esok dan lusa dan esok kepada lusa dan lusa kepada lusa ini, aku akan sangat sibuk. esok kepada lusa akan ada raptai penuh berbarisan. Skolah aku akan hantar platun sebagai unit kawalan. Kawalan yg ni bukan kawalan macam pak gad. Tapi kira macam platun utama la.. kalau kawad polis betul2 ni adalah platun yang kawad dengan senjata.. smart jugak. Aku harap baju aku yang aku dah tempah dari bulan 9 tahun lalu dan telah bertukar tukang jahit sebanyak 3 kali akan siap hari isnin ini. tapi... sebenarnya aku rindukan kenangan aku bersama st. john (check 1.2!). tak tau kenapa. aku ingat lagi aku dan beberapa kawan aku masuk st john sebab unit beruniform ni tak ramai budak lelaki. aku pun xtau kenape aku xsuke aktiviti yang akan menyebabkan aku kena berinteraksi dengan lelaki. OPPssss.. jangan salah paham ye. aku normal. hahahaha. cume mase dolu2 la katakan... pemalu kot aku ni? hahaha... same jugak dengan bola keranjang. aku da penah bermain banyak jenis games dan sports tapi sampai hari ni aku still rase aku paling suke main basketball. mungkin jugak sebab aku sangat suka bila coach aku dulu suka kaitkan fizik masa ajar nak lompat atau defending. Dia selalu sebut pasal momentum dan pusat graviti dan aku rasa sangat minat dengan matapelajaran fizik selepas itu (walaupun aku selalu tidur dalam kelas cikgu feen.. T__T) tapi percayalah, aku minat sgt fizik cuma aku tak tau apesal la mase fizik aku rase terlalu selesa hingga tertidur.. kalau nak cerita pasal zaman persekolahan ni memang panjang. aku suka sanagt nak ingat balik mase sekolah dulu tapi mesti lepas tu layan blues.. tapi alhamdulillah.. tidak banyak penyesalan yang aku ingat2... maksudnya zaman remaja aku best la jugak. hihihi.. even part yang xbest mase tu pun da jadik best bile ingat balik.. kes english night.. hahaha.. aku yakin xde sape akan lupa insident malam tu. nnt la aku citer balik. sampai hari ni kalau dengar lagu viva forever dari spice girls atau dreams dari the corr.. aku nak sangat tengok orang2 yang kutuk abis kitorg time tuh skg.

10 comments:

daniadanis said...

oh zaman sekolah..adalah guidelines kpd ku untuk menghadapi perangai muda-mudi dalam kelasku skrg..huhu..

Dj Epoi said...

Salam singah.orang jauh!!!!!

Wah citer2 kenangan nih!!!!
Best arrrrrrrr

plain_jane said...

ani,
betul tuh..
puas adjust angle kenangan dolu2 nak try gunakan kt kelas..
i love faris petra... :)

dj epoi..
sila sila..
citer yg dah jadi kenangan nih biasenye layaaaaan je.. hehe..

miss pumpkin (reen) said...

mc jeni,

meme kalu tingat st.john, aku akan ingat mu & sheraf. kire ore kuat st. john la tuhs. pah gak mesti ingt set2 mu habes kene sunburn. the good old days. =)

plain_jane said...

heheh..

xsuburn gano.. mase prep pete gak dok kawad kat court volley.. hehehe..

i laaike.. ;)

Ejat_Aramaiti89 said...

walau baru 3 twun tinggalkan zaman skulah...
tapi totally miss it

plain_jane said...

wait till u get older..
u r going to miss them more..

i left the old days for almost 9 years already and i'm missing them like crazy..

hehe..

Azuar Razmi said...

koho tuo,koho teringat...tamboh2 kalu bertemu jodoh dengan schoolmate...sokmo akan teringat kenangan maso sekoloh..kan??hehehhe....

plain_jane said...

uih.. MR PRES..

dalam makne tuh...

hehehe..

selamat pengantin baru mr Pres..

seghah said...

hahaah.. kenangan st.john... tetpa melets kan.. maklum la ade due-tige kerat lagi yang tak berapa sempurna.... hahahaha

Friday, March 27, 2009

Bye Bye ST JOHN check 1, 2!!

Pukul 2 tadi aku pegi kat IPD Kudat untuk mesyuarat Hari Kor Kadet Polis ke-39 pada 31 Mac ini. So, bagi mereka di luar sana yang tidah tahu, 25 Mac setiap tahun adalah Hari Polis dan tahun ini adalah sambutan yang ke 202 dan 31 Mac setiap tahun jugak adalah Hari Kor Kadet Polis. Soalannya: Sambutan Hari Kor Kadet Polis yang keberapakah tahun ini? Jawab dalam masa 10 saat...........OK. Masa tamat. Ok. Tak lawak pun. Haih. Kesimpulanya esok dan lusa dan esok kepada lusa dan lusa kepada lusa ini, aku akan sangat sibuk. esok kepada lusa akan ada raptai penuh berbarisan. Skolah aku akan hantar platun sebagai unit kawalan. Kawalan yg ni bukan kawalan macam pak gad. Tapi kira macam platun utama la.. kalau kawad polis betul2 ni adalah platun yang kawad dengan senjata.. smart jugak. Aku harap baju aku yang aku dah tempah dari bulan 9 tahun lalu dan telah bertukar tukang jahit sebanyak 3 kali akan siap hari isnin ini. tapi... sebenarnya aku rindukan kenangan aku bersama st. john (check 1.2!). tak tau kenapa. aku ingat lagi aku dan beberapa kawan aku masuk st john sebab unit beruniform ni tak ramai budak lelaki. aku pun xtau kenape aku xsuke aktiviti yang akan menyebabkan aku kena berinteraksi dengan lelaki. OPPssss.. jangan salah paham ye. aku normal. hahahaha. cume mase dolu2 la katakan... pemalu kot aku ni? hahaha... same jugak dengan bola keranjang. aku da penah bermain banyak jenis games dan sports tapi sampai hari ni aku still rase aku paling suke main basketball. mungkin jugak sebab aku sangat suka bila coach aku dulu suka kaitkan fizik masa ajar nak lompat atau defending. Dia selalu sebut pasal momentum dan pusat graviti dan aku rasa sangat minat dengan matapelajaran fizik selepas itu (walaupun aku selalu tidur dalam kelas cikgu feen.. T__T) tapi percayalah, aku minat sgt fizik cuma aku tak tau apesal la mase fizik aku rase terlalu selesa hingga tertidur.. kalau nak cerita pasal zaman persekolahan ni memang panjang. aku suka sanagt nak ingat balik mase sekolah dulu tapi mesti lepas tu layan blues.. tapi alhamdulillah.. tidak banyak penyesalan yang aku ingat2... maksudnya zaman remaja aku best la jugak. hihihi.. even part yang xbest mase tu pun da jadik best bile ingat balik.. kes english night.. hahaha.. aku yakin xde sape akan lupa insident malam tu. nnt la aku citer balik. sampai hari ni kalau dengar lagu viva forever dari spice girls atau dreams dari the corr.. aku nak sangat tengok orang2 yang kutuk abis kitorg time tuh skg.

10 comments:

daniadanis said...

oh zaman sekolah..adalah guidelines kpd ku untuk menghadapi perangai muda-mudi dalam kelasku skrg..huhu..

Dj Epoi said...

Salam singah.orang jauh!!!!!

Wah citer2 kenangan nih!!!!
Best arrrrrrrr

plain_jane said...

ani,
betul tuh..
puas adjust angle kenangan dolu2 nak try gunakan kt kelas..
i love faris petra... :)

dj epoi..
sila sila..
citer yg dah jadi kenangan nih biasenye layaaaaan je.. hehe..

miss pumpkin (reen) said...

mc jeni,

meme kalu tingat st.john, aku akan ingat mu & sheraf. kire ore kuat st. john la tuhs. pah gak mesti ingt set2 mu habes kene sunburn. the good old days. =)

plain_jane said...

heheh..

xsuburn gano.. mase prep pete gak dok kawad kat court volley.. hehehe..

i laaike.. ;)

Ejat_Aramaiti89 said...

walau baru 3 twun tinggalkan zaman skulah...
tapi totally miss it

plain_jane said...

wait till u get older..
u r going to miss them more..

i left the old days for almost 9 years already and i'm missing them like crazy..

hehe..

Azuar Razmi said...

koho tuo,koho teringat...tamboh2 kalu bertemu jodoh dengan schoolmate...sokmo akan teringat kenangan maso sekoloh..kan??hehehhe....

plain_jane said...

uih.. MR PRES..

dalam makne tuh...

hehehe..

selamat pengantin baru mr Pres..

seghah said...

hahaah.. kenangan st.john... tetpa melets kan.. maklum la ade due-tige kerat lagi yang tak berapa sempurna.... hahahaha