Thursday, March 26, 2009

mencari kawan baik

assalamualaikum.. (tetibe alim la pulak) dah agak lame lak tak tulis pape kat blog nih.. cuti mmg bz.. seyes x tipu.. jumaat yang hari last persekolahan sebelum cuti tu, bunyik je loceng trus shoot g KK.. lepak KK seminggu.. patotnye fly g kl pagi sabtu tp tetibe mood nk fly drop to zero. tiket tu da beli bulan 6 tahun 2008. mase tu takwim persekolahan 2009 tak kuar lagi tapi dengan keterreran penakulanku aku, tepat pulak perkiraan aku untuk cuti pertengahan penggal. so dapat la tiket murah.. tapi last2 terbazir camtu je sebab aku rase xde mood nak travel. i just want to lazy around so pegi KK lepak kat umah sewa adik. hehehe.. disamping membuang mase di kk, ingatkan nak mengusha2 barang nak wat door gift majlis nanti..hehe.. bajet kreatif tp usaha jugak buat-buat kreatif sebab nak jimatkan kos. dan hasilnya? jang..jeng..jeng.. bolehlah dibanggekan.. hehehe.. so nnt bile sume dah selamat blehla wat wat post tentang cara-cara membuat door-gift untuk perkahwinan yang murah tetapi nampak mahal. sekarang xleh nak reveal lagi sebab konon2 nak bagi surprise. hihihi.. hmm.. nampaknye entri yang lepas tu mcm xbest je. ye la kan.. kat atas tu da awal2 lagi warning.. may be interpreted differently. dan memang pun da ade yang xfaham2. tp biasa lah.. banyak je yang komen sesedap rase. pastu wat mcm seolah2 aku ni da terpesong akidah. lantak la. aku malas nak layan. making somebody looking stupid doesnt makes you smarter. tak cukup comment, siap post kat shout out. pastu siap sms lagik. aku nih jahil2 pun masih kenal apa tu akidah. dahla. malas nak komen2. xbest pun. mari syok sendirik cerita pasal diri sendirik. kalau orang yang tak kenal aku biasenye akan cop aku sombong. jenis xlayan alam sekitar dan alam sekeliling. dan aku memang sangat memilih kawan. maksud aku kawan yang betul2.. bukan setakat kenalan.. bagi aku la.. setakat kenalan ramai.. tapi nak jadik kawan aku agak memilih. aku tau karakter aku dan aku tau ape yang kena dan tak kena dengan aku. so memang aku x ramai kawan. tapi aku rase aku xde musuh. tu yang aku tau. bagi aku senang je, kalau aku rase aku xsuke nak kawan dengan orang tuh (bukan sebab die jahat atau ape..tapi biase lah manusia..ade je kelemahan kan..mungkin kelemahan aku sbb xmampu nak suke sume org) aku xkan nak buat2 mcm nak kawan.. bukanye aku cari gado ke.. masam2 dengan die.. maksud aku, aku layan mcm biasa..cuma xwujudkan jambatan persahabatan la.. haih.. paham tak korang nih? keh keh keh.. mcm la ramai yg bace. perasan. huhu.. aku dulu 5 tahun dok hostel pastu plus 5 thn lagi mase kat menara gading.. ceewah.. dlm mase ni aku mula kenal diri aku melalui pergaulan aku ngn kenalan-kenalan dan kwn2.. dan aku mmg cukup xsuka dan berkenan dengan klik2 yang xde keje lain asik cerite pasal budak lelaki.. ntah pape je.. mcm xde life sendirik. tapi aku xde la pg kritik diorg depan2 seperti "weh! korg ni xde topik laen ke? asik2 name si XXXXX.. asik2 name si YYYYY. mcm da miang sgt".. sume tu hanya aku mampu luahkan dalam hati je.. so, bile aku tau klik tu mcm tu, usually aku akan just being nice je la.. xde la niat nk masuk geng. tp still berbaik2 cume xnak campur sgt. tp nasib baik mase kat u ade gak dak pompuan yg sekepale ngn aku. act xsekepale jugak.. same2 xsuke citer psl bdk lelaki. hihi.. karakter tak same tp kire leh ngam sbb masing2 tau batas2 seorang kawan dan masih ade sikap saling menghormati batas seorang kawan. dan yang aku paling suke pasal kawan aku ni.. die x berpure2.. ade satu mase tu aku amatlah ditimpa masalah yang amat menyayat hati.. die xdtg pun dgn aku gosok2 aku ke atau nangis same2.. die layan aku mcm biase je. tp sikit pun aku x kecik ati. tp aku tau die amek berat sbb die umpan aku ngn nasik ayam bibik dekat kafe atau selalu pure2 ajak kuar men boling walaupun mate aku mase tuh dah bengkak mcm bola golf. hahaha.. dan kerana die jugak la aku dpt membawak kereta dengan terernya dalam masa tak sampai 2 minggu pegang stereng kereta. ade ke patot time mate aku blur2 kerana kolam mataku pecah die g sewa kete dan ajar aku driving??? pastu die dok blakang sebab die kate lebih selamat. sedikit pon die tak menjerit ketakutan mase aku reverse selaju 80km/k atau brek mengejut dengan daya impuls 10000 N. she is really cool. rindu plak dengan kawan sorang nih. ok la. sekian.

7 comments:

~ N i n i 3 ~ said...

jane,,huwaaaaaaaaaa,,
aku kah yg dmaksudkan itu??
ke aku yg terperasan,,,hehe,,,
klu btul aku,,
aku sgtsss terharu,,,,
sadis plak raser,,,
emo,,yakss,,,

plain_jane said...

akhirnye berjaye gak aku umpan ko kuar..
keh keh keh....

kenalkan sume org.. ni lah cekgu memandu saye...

hihihi..

u rawk bebeh!

Encik Cerpelai said...

Cekgu..
Saya nak belajar bawak unta buleh tak?.. Tak pandai nak kawal unta laa..
Kehkehkeh..!!

plain_jane said...

salah kaunter ni bro...

pendaftaran 'pandu' unta kaunter 7 yee..

hihihi..

~ N i n i 3 ~ said...

umpan ngn kfc la syokk,,

kfc(wat wallpaper ek)??
kekeke

lesen pandu unta,,
aku pun xlepas lg lerk,,
ostrich leh laaa,,hehe

Anonymous said...

Lembut belaian kasihmu tak’kan terganti
Tak ada yang bisa sepertimu
Aku disini sendiri berteman sepi
Terpisah jarak kau dan aku

Hanya bayangmu yang menemani

Kaulah…Belahan jiwaku
Kaulah…Curahan hatiku
Kaulah…Cahaya hidupku
Kaulah…Segalanya

Rasa itu mungkin akan hadir kembali
Bila kau ada disini
Temanilah aku lagi

Tak’kan pernah terganti
Tak ada yang bisa sepertimu

~ N i n i 3 ~ said...

erk,,,

Thursday, March 26, 2009

mencari kawan baik

assalamualaikum.. (tetibe alim la pulak) dah agak lame lak tak tulis pape kat blog nih.. cuti mmg bz.. seyes x tipu.. jumaat yang hari last persekolahan sebelum cuti tu, bunyik je loceng trus shoot g KK.. lepak KK seminggu.. patotnye fly g kl pagi sabtu tp tetibe mood nk fly drop to zero. tiket tu da beli bulan 6 tahun 2008. mase tu takwim persekolahan 2009 tak kuar lagi tapi dengan keterreran penakulanku aku, tepat pulak perkiraan aku untuk cuti pertengahan penggal. so dapat la tiket murah.. tapi last2 terbazir camtu je sebab aku rase xde mood nak travel. i just want to lazy around so pegi KK lepak kat umah sewa adik. hehehe.. disamping membuang mase di kk, ingatkan nak mengusha2 barang nak wat door gift majlis nanti..hehe.. bajet kreatif tp usaha jugak buat-buat kreatif sebab nak jimatkan kos. dan hasilnya? jang..jeng..jeng.. bolehlah dibanggekan.. hehehe.. so nnt bile sume dah selamat blehla wat wat post tentang cara-cara membuat door-gift untuk perkahwinan yang murah tetapi nampak mahal. sekarang xleh nak reveal lagi sebab konon2 nak bagi surprise. hihihi.. hmm.. nampaknye entri yang lepas tu mcm xbest je. ye la kan.. kat atas tu da awal2 lagi warning.. may be interpreted differently. dan memang pun da ade yang xfaham2. tp biasa lah.. banyak je yang komen sesedap rase. pastu wat mcm seolah2 aku ni da terpesong akidah. lantak la. aku malas nak layan. making somebody looking stupid doesnt makes you smarter. tak cukup comment, siap post kat shout out. pastu siap sms lagik. aku nih jahil2 pun masih kenal apa tu akidah. dahla. malas nak komen2. xbest pun. mari syok sendirik cerita pasal diri sendirik. kalau orang yang tak kenal aku biasenye akan cop aku sombong. jenis xlayan alam sekitar dan alam sekeliling. dan aku memang sangat memilih kawan. maksud aku kawan yang betul2.. bukan setakat kenalan.. bagi aku la.. setakat kenalan ramai.. tapi nak jadik kawan aku agak memilih. aku tau karakter aku dan aku tau ape yang kena dan tak kena dengan aku. so memang aku x ramai kawan. tapi aku rase aku xde musuh. tu yang aku tau. bagi aku senang je, kalau aku rase aku xsuke nak kawan dengan orang tuh (bukan sebab die jahat atau ape..tapi biase lah manusia..ade je kelemahan kan..mungkin kelemahan aku sbb xmampu nak suke sume org) aku xkan nak buat2 mcm nak kawan.. bukanye aku cari gado ke.. masam2 dengan die.. maksud aku, aku layan mcm biasa..cuma xwujudkan jambatan persahabatan la.. haih.. paham tak korang nih? keh keh keh.. mcm la ramai yg bace. perasan. huhu.. aku dulu 5 tahun dok hostel pastu plus 5 thn lagi mase kat menara gading.. ceewah.. dlm mase ni aku mula kenal diri aku melalui pergaulan aku ngn kenalan-kenalan dan kwn2.. dan aku mmg cukup xsuka dan berkenan dengan klik2 yang xde keje lain asik cerite pasal budak lelaki.. ntah pape je.. mcm xde life sendirik. tapi aku xde la pg kritik diorg depan2 seperti "weh! korg ni xde topik laen ke? asik2 name si XXXXX.. asik2 name si YYYYY. mcm da miang sgt".. sume tu hanya aku mampu luahkan dalam hati je.. so, bile aku tau klik tu mcm tu, usually aku akan just being nice je la.. xde la niat nk masuk geng. tp still berbaik2 cume xnak campur sgt. tp nasib baik mase kat u ade gak dak pompuan yg sekepale ngn aku. act xsekepale jugak.. same2 xsuke citer psl bdk lelaki. hihi.. karakter tak same tp kire leh ngam sbb masing2 tau batas2 seorang kawan dan masih ade sikap saling menghormati batas seorang kawan. dan yang aku paling suke pasal kawan aku ni.. die x berpure2.. ade satu mase tu aku amatlah ditimpa masalah yang amat menyayat hati.. die xdtg pun dgn aku gosok2 aku ke atau nangis same2.. die layan aku mcm biase je. tp sikit pun aku x kecik ati. tp aku tau die amek berat sbb die umpan aku ngn nasik ayam bibik dekat kafe atau selalu pure2 ajak kuar men boling walaupun mate aku mase tuh dah bengkak mcm bola golf. hahaha.. dan kerana die jugak la aku dpt membawak kereta dengan terernya dalam masa tak sampai 2 minggu pegang stereng kereta. ade ke patot time mate aku blur2 kerana kolam mataku pecah die g sewa kete dan ajar aku driving??? pastu die dok blakang sebab die kate lebih selamat. sedikit pon die tak menjerit ketakutan mase aku reverse selaju 80km/k atau brek mengejut dengan daya impuls 10000 N. she is really cool. rindu plak dengan kawan sorang nih. ok la. sekian.

7 comments:

~ N i n i 3 ~ said...

jane,,huwaaaaaaaaaa,,
aku kah yg dmaksudkan itu??
ke aku yg terperasan,,,hehe,,,
klu btul aku,,
aku sgtsss terharu,,,,
sadis plak raser,,,
emo,,yakss,,,

plain_jane said...

akhirnye berjaye gak aku umpan ko kuar..
keh keh keh....

kenalkan sume org.. ni lah cekgu memandu saye...

hihihi..

u rawk bebeh!

Encik Cerpelai said...

Cekgu..
Saya nak belajar bawak unta buleh tak?.. Tak pandai nak kawal unta laa..
Kehkehkeh..!!

plain_jane said...

salah kaunter ni bro...

pendaftaran 'pandu' unta kaunter 7 yee..

hihihi..

~ N i n i 3 ~ said...

umpan ngn kfc la syokk,,

kfc(wat wallpaper ek)??
kekeke

lesen pandu unta,,
aku pun xlepas lg lerk,,
ostrich leh laaa,,hehe

Anonymous said...

Lembut belaian kasihmu tak’kan terganti
Tak ada yang bisa sepertimu
Aku disini sendiri berteman sepi
Terpisah jarak kau dan aku

Hanya bayangmu yang menemani

Kaulah…Belahan jiwaku
Kaulah…Curahan hatiku
Kaulah…Cahaya hidupku
Kaulah…Segalanya

Rasa itu mungkin akan hadir kembali
Bila kau ada disini
Temanilah aku lagi

Tak’kan pernah terganti
Tak ada yang bisa sepertimu

~ N i n i 3 ~ said...

erk,,,