Thursday, July 16, 2009

TORA datang lagi....

Salam semua :) ceewah.. ala2 ade peminat gitu.. sedar tak sedar (sebenarnya sedar) dah hampir DUA bulan blog ni sunyi.. dah ade member2 yg tanye perkembangan terkini.. heheh.. ok la.. stret to de point. so, majlis perkahwinan hari tu alhamdulillah.. berjalan dengan baik. walaupun pada siang harinya BLACKOUT!! huh. ape la sabah electricity ni.. x bagi chance langsung! T__T nasib bik menjelang petang tu da ada balik.. penat memang penat. terutama skali family husband yang baru sampai pd petang jumaatnya dan bertolak balik ke semananjung pada hari lusanya iaitu hari ahad. penat memang penat. awal pagi ahad harinya husband and family betolak balik ke semenanjung. :( so.. saya ditinggalkan menghabiskan cuti sekolah yang berbaki seminggu lagi. saya cume hantar sampai airport je. nak ikut pun xde gune jugak..sbb husband bertugas. xde cuti. kesimpulannya, husband & family datang weekend tuh semata2 nak kawen je.. alkisahnya.. apepun hepi sgt.. ramai jugak rombongan dari family husband. ade dekat 20 orang. siap sewa van lagi. hehe.. sy betul2 berterima kasih kepada family terutama parents n adik beradik. almaklum la.. adat kg sy ni konon2nye bakal pengantin xleh jlan jauh2 la... xleh kuar rumah la seminggu.. mcm2.. so da pening sgt sbb brg bnyk x beli, pesan je la kat ena ngn atik (adik yg keje kat kl). they all are very helpful and sgt laaaa bersabar dengan list barang yang mcm kalau binding boleh lawan tebal thesis phD. hahaha.. pastu nak angkut barang satu hal plak.. nasib baik la xde yg koma tersepit kat celah barang dalam perjalanan dr airport ke kg. tq girlsss... pastu xcukup pesan kt kl pesan plak kat adik yang praktikal kt kk. lia. pesan barang sikit2 je la. sbb die xde transport nk merayau carik barang. tp apepun semangat shopping adik2ku boleh dibanggekan. hahah.. kakak aku plak bab kat dapo n emergency banker. heheheh.. kalau rase2 xsempat nak g atm MINTAK aje ngn die.. trimassss....... ;) pastu herda plak selaku interior designer bersama atik ngn lia (makcik cleaner bersama cikin dan ela) yang sabar dengan karenahku tentang hiasan2.. tp mmg best sbb aku leh suh diorg wat ape2 pon.. diorg wat je.. hehehe.. n mak ngn bapak sy pun sgt aktif untuk persediaan2 akhir.. terima kasih diucapkan.. i love u all.. *muah* hanya Allah saja yang mampu membalas jasa semua yg membantu. terasa sgt diri disayangi T____T *terharu* .... husband pun skg da abis training kat labuan. so skg OJT kat labuan. alhamdulillah. dekat sket. :) majlis belah kuarga husband pun da selamat berlangsung 27 jun lepas. atas sebab-sebab yang memang xboleh nak elak langsung kecuali nak labur lagi 2k kat air asia, majlis dijalankan pd hr isnin. tp surprise!surprise! raainye org. in fact lg ramai drp mase wat kat kg i hr tu. huhu. alhamdulillah.. ni la untungnya tgk dlm komuniti yg peka kepada jiran2... :) yg belah sane pun sanding jugak. sonok.. tp keluhan same.. penat.. (nampak tak yg sy sgt la takut penat???) adik2 ipar2 pun sume sporting2.. alhamdulillah. ade org ckp dok kat umak mentua panas punggung.. tp sy rase hepi je ;) rase mcm dok umah sendiri. bukankan itu yg sepatutnya? :) majlis belah sane sy amek cuti seminggu..sbb husband pn cuti seminggu.. sempat la melencong ke cameroon highland. kebetula plak papa (parent angkat yg sangat prihatin) ade mesyuarat kat IPD cameroon so kitorg pun BERRRGABUNG.. mama, mc anie, adik ngn irfan pun ade same. so, papa bwk kami ke tmpt yg kalau sy ngn husband je mst x smpi ke tmpt tu.. iaitu kilang teh boh.. hehehe... i love the place sooo much :) and the fresh tea of course. sooo heavenly! mase majlis belah kelantan ni kuarga angkat i mmg banyak membantu. dr kl kitorg konvoi 3 bj kete g kuantan. so stay kat satu umah ala2 homestay. sgt selesa. ni pun mama yg carikkan. malmnye BBQ lagi. tahnks to mama ngn papa. kat kltn plak, mlm 1st tu stay kat umah papa kat machang. mlm tu mama bwk family i ke wakaf che yeh. haa... hambek korg. br tau le,as di lautan TUDUNG dan KAIN yg SUPER MURAH!!! bapak i yg jarang2 mau beli barang tu pun telah merembat beberapa item. mak aku plak da pening2.. ahahahah.. aku? aku surrender.. aku xleh tmpt2 crowded. pening. tp pening2 pun sempat rembat 2-3 bende. hehehe.. oleh sebab majis sy tu hari isnin, mama terpakse memontengkan adik selama 2 hari persekolahan :( sian adik.... lepas dr cameroon tuh ktrg ke kl plak. stay umah cik ngn mak lang. tujuan utama ke kl ialah nak tengok transformers T__T.. sangat berbaloi bangun pagi gosok gigi beratur pukul 9.30 pg utk tgk show kul 10.00 pagiu.. (mcm pantun) tghrnya azuar ngn mahirah ajak kami makan tengah hari di rumah mereka di balakong. so lepas bertarung dengan decepticons kami pun bergegas ke balakong. sedap2 plak hidangan pn mahirah tu.. dessert yag yummy you... hehe.. pastu malam tu plak.. che lah (jiran cik ngn mak lang) ajak kami makan malam kat rumah diorg. terasa mcm hari raya pun ade... alhamdulillah.. murah rezeki.. :) ... anda semua nampak tak.. pada ketika ini saya amat bersyukur kerana menyedari bhw sy sgt diberkati dengan kasih sayang org2 disekeliling sy. walaupun sy rs.. "apelah kebaikan aku da buat smpi rminye org syg aku" T___T walaupun ade bunyik2 perasan tapi itu sgt mengharukan.. oleh itu ini telah memotivasikan sy untuk menjadi org yg lebuh baik,, untuk agama, bangsa, negara, megeri, daerah, kampung dan keluarga. sekian p/s: hambek korg baca smpi kene masak megi sbb lapar bace entri yg panjang n tahpape ;)

10 comments:

Anggerek said...

hi jane..
m hepi for you :D

i think u miss a gud news here...

congratulation dear

daniadanis said...

jane..seb baik bace ni setelah makan nasi lemak..so takyah makan megi..;) kidding dear..enjoy sgt bace this entry..you bring us to happiness..happiness of yours..so bace pun happy je :)

im so happy for you..paling touching whenever you write the word 'husband' :)

you take care ye..update sokmo..daaa :)

plain_jane said...

cik ann..
yg missing one tuh nnt la dulu.. hehehe..

plain_jane said...

ani,
glad u enjoy it ;)
penat gak tulih pjg2 nih..

bile plak nk tgu nasi minyak ani ni.. ;)

cerpelai said...

Kehkehkeh..
Blackout la pulakkk..
Macam tak bagi kawen je sis?
Hahaha..

Apa-apapun tahniah dan semoga berkekalan laa hendaknya.. Err.. Bila nak dapat anak?

Kehkehkeh..

plain_jane said...

tu la pasal en cerpelai.. rimas jgn ckp la...

anak? heheheh

aifaa said...

yay...happy for u jane.gile mcm sgt padat aktivitas kamu setelah menjadi seorang puan.

btw,am looking forward to future entries from u which i know will be happy ones. *wink*

plain_jane said...

aifaa,
of kos... hehehe..

wait aa.. coming soon.. hehehe

nozieyusof said...

jen,

gmbr mane?

tadek amek gmbr sanding ke?

ekekeke

plain_jane said...

ade kak nozie.. tp dok ngn cameraman lg. gamba yg amek sendirik x sanggup nk upload.. buruk sey... heheheh..

Thursday, July 16, 2009

TORA datang lagi....

Salam semua :) ceewah.. ala2 ade peminat gitu.. sedar tak sedar (sebenarnya sedar) dah hampir DUA bulan blog ni sunyi.. dah ade member2 yg tanye perkembangan terkini.. heheh.. ok la.. stret to de point. so, majlis perkahwinan hari tu alhamdulillah.. berjalan dengan baik. walaupun pada siang harinya BLACKOUT!! huh. ape la sabah electricity ni.. x bagi chance langsung! T__T nasib bik menjelang petang tu da ada balik.. penat memang penat. terutama skali family husband yang baru sampai pd petang jumaatnya dan bertolak balik ke semananjung pada hari lusanya iaitu hari ahad. penat memang penat. awal pagi ahad harinya husband and family betolak balik ke semenanjung. :( so.. saya ditinggalkan menghabiskan cuti sekolah yang berbaki seminggu lagi. saya cume hantar sampai airport je. nak ikut pun xde gune jugak..sbb husband bertugas. xde cuti. kesimpulannya, husband & family datang weekend tuh semata2 nak kawen je.. alkisahnya.. apepun hepi sgt.. ramai jugak rombongan dari family husband. ade dekat 20 orang. siap sewa van lagi. hehe.. sy betul2 berterima kasih kepada family terutama parents n adik beradik. almaklum la.. adat kg sy ni konon2nye bakal pengantin xleh jlan jauh2 la... xleh kuar rumah la seminggu.. mcm2.. so da pening sgt sbb brg bnyk x beli, pesan je la kat ena ngn atik (adik yg keje kat kl). they all are very helpful and sgt laaaa bersabar dengan list barang yang mcm kalau binding boleh lawan tebal thesis phD. hahaha.. pastu nak angkut barang satu hal plak.. nasib baik la xde yg koma tersepit kat celah barang dalam perjalanan dr airport ke kg. tq girlsss... pastu xcukup pesan kt kl pesan plak kat adik yang praktikal kt kk. lia. pesan barang sikit2 je la. sbb die xde transport nk merayau carik barang. tp apepun semangat shopping adik2ku boleh dibanggekan. hahah.. kakak aku plak bab kat dapo n emergency banker. heheheh.. kalau rase2 xsempat nak g atm MINTAK aje ngn die.. trimassss....... ;) pastu herda plak selaku interior designer bersama atik ngn lia (makcik cleaner bersama cikin dan ela) yang sabar dengan karenahku tentang hiasan2.. tp mmg best sbb aku leh suh diorg wat ape2 pon.. diorg wat je.. hehehe.. n mak ngn bapak sy pun sgt aktif untuk persediaan2 akhir.. terima kasih diucapkan.. i love u all.. *muah* hanya Allah saja yang mampu membalas jasa semua yg membantu. terasa sgt diri disayangi T____T *terharu* .... husband pun skg da abis training kat labuan. so skg OJT kat labuan. alhamdulillah. dekat sket. :) majlis belah kuarga husband pun da selamat berlangsung 27 jun lepas. atas sebab-sebab yang memang xboleh nak elak langsung kecuali nak labur lagi 2k kat air asia, majlis dijalankan pd hr isnin. tp surprise!surprise! raainye org. in fact lg ramai drp mase wat kat kg i hr tu. huhu. alhamdulillah.. ni la untungnya tgk dlm komuniti yg peka kepada jiran2... :) yg belah sane pun sanding jugak. sonok.. tp keluhan same.. penat.. (nampak tak yg sy sgt la takut penat???) adik2 ipar2 pun sume sporting2.. alhamdulillah. ade org ckp dok kat umak mentua panas punggung.. tp sy rase hepi je ;) rase mcm dok umah sendiri. bukankan itu yg sepatutnya? :) majlis belah sane sy amek cuti seminggu..sbb husband pn cuti seminggu.. sempat la melencong ke cameroon highland. kebetula plak papa (parent angkat yg sangat prihatin) ade mesyuarat kat IPD cameroon so kitorg pun BERRRGABUNG.. mama, mc anie, adik ngn irfan pun ade same. so, papa bwk kami ke tmpt yg kalau sy ngn husband je mst x smpi ke tmpt tu.. iaitu kilang teh boh.. hehehe... i love the place sooo much :) and the fresh tea of course. sooo heavenly! mase majlis belah kelantan ni kuarga angkat i mmg banyak membantu. dr kl kitorg konvoi 3 bj kete g kuantan. so stay kat satu umah ala2 homestay. sgt selesa. ni pun mama yg carikkan. malmnye BBQ lagi. tahnks to mama ngn papa. kat kltn plak, mlm 1st tu stay kat umah papa kat machang. mlm tu mama bwk family i ke wakaf che yeh. haa... hambek korg. br tau le,as di lautan TUDUNG dan KAIN yg SUPER MURAH!!! bapak i yg jarang2 mau beli barang tu pun telah merembat beberapa item. mak aku plak da pening2.. ahahahah.. aku? aku surrender.. aku xleh tmpt2 crowded. pening. tp pening2 pun sempat rembat 2-3 bende. hehehe.. oleh sebab majis sy tu hari isnin, mama terpakse memontengkan adik selama 2 hari persekolahan :( sian adik.... lepas dr cameroon tuh ktrg ke kl plak. stay umah cik ngn mak lang. tujuan utama ke kl ialah nak tengok transformers T__T.. sangat berbaloi bangun pagi gosok gigi beratur pukul 9.30 pg utk tgk show kul 10.00 pagiu.. (mcm pantun) tghrnya azuar ngn mahirah ajak kami makan tengah hari di rumah mereka di balakong. so lepas bertarung dengan decepticons kami pun bergegas ke balakong. sedap2 plak hidangan pn mahirah tu.. dessert yag yummy you... hehe.. pastu malam tu plak.. che lah (jiran cik ngn mak lang) ajak kami makan malam kat rumah diorg. terasa mcm hari raya pun ade... alhamdulillah.. murah rezeki.. :) ... anda semua nampak tak.. pada ketika ini saya amat bersyukur kerana menyedari bhw sy sgt diberkati dengan kasih sayang org2 disekeliling sy. walaupun sy rs.. "apelah kebaikan aku da buat smpi rminye org syg aku" T___T walaupun ade bunyik2 perasan tapi itu sgt mengharukan.. oleh itu ini telah memotivasikan sy untuk menjadi org yg lebuh baik,, untuk agama, bangsa, negara, megeri, daerah, kampung dan keluarga. sekian p/s: hambek korg baca smpi kene masak megi sbb lapar bace entri yg panjang n tahpape ;)

10 comments:

Anggerek said...

hi jane..
m hepi for you :D

i think u miss a gud news here...

congratulation dear

daniadanis said...

jane..seb baik bace ni setelah makan nasi lemak..so takyah makan megi..;) kidding dear..enjoy sgt bace this entry..you bring us to happiness..happiness of yours..so bace pun happy je :)

im so happy for you..paling touching whenever you write the word 'husband' :)

you take care ye..update sokmo..daaa :)

plain_jane said...

cik ann..
yg missing one tuh nnt la dulu.. hehehe..

plain_jane said...

ani,
glad u enjoy it ;)
penat gak tulih pjg2 nih..

bile plak nk tgu nasi minyak ani ni.. ;)

cerpelai said...

Kehkehkeh..
Blackout la pulakkk..
Macam tak bagi kawen je sis?
Hahaha..

Apa-apapun tahniah dan semoga berkekalan laa hendaknya.. Err.. Bila nak dapat anak?

Kehkehkeh..

plain_jane said...

tu la pasal en cerpelai.. rimas jgn ckp la...

anak? heheheh

aifaa said...

yay...happy for u jane.gile mcm sgt padat aktivitas kamu setelah menjadi seorang puan.

btw,am looking forward to future entries from u which i know will be happy ones. *wink*

plain_jane said...

aifaa,
of kos... hehehe..

wait aa.. coming soon.. hehehe

nozieyusof said...

jen,

gmbr mane?

tadek amek gmbr sanding ke?

ekekeke

plain_jane said...

ade kak nozie.. tp dok ngn cameraman lg. gamba yg amek sendirik x sanggup nk upload.. buruk sey... heheheh..