Wednesday, June 16, 2010

lagi quick update

huhu.. semalam fly dari Labuan ke KK dengan Ean. Ayah Ean tak ikut. Kakak tunggu di KK. Letih jugak travel tanpa husband. Kena dukung Ean sorang2 sepanjang masa. Stroller pulak tak bawak sebab takut kelam kabut nak melipat segala bagai dengan barang-barang yang banyak. Sampai KK baru rasa menyesal tak bawak. Tak ada lah kelam kabut sangat pun. Barang-barang semua sayang yang tolong check-in kan. Check-in kan dengan beg kecik Ean sekali. Heheh. Sampai je di KKIA, aku keluar dulu pass Ean kat Kak Uji lepas tu masuk balik nak ambik luggage yang masuk kargo. Polis yang jaga pintu keluar tu senyum-senyum je nampak aku ala-ala kelam kabut. Huhu. Tapi janji semua beres.
Family punya lah excited jumpa babyku sorang nih... Ean baby yang tak cerewet, jadi semua pun suka la.. Sengih, senyum, gelak-gelak je.. Huhu.. Tapi bab susu taiada kopromi. Hahaha.. Sekarang dah pandai memilih. Tak mau yag dalam botol. Nak dirct dari ibu jugak. Aduss.. aku dah nak tepuk dahi. Macam mana la kalau aku da nak pegi kerja ni. Cuti sekolah dah nak abis dah ni. Nenek Ean da training die bagi botol. Minum sikit-sikit aje. Kitorang suspek gusi tak selesa. Aku tengok macam ada gigi nak tumbuh. Patut la pun... haiiii.....
Jumaat ni iaitu lusa husband akan tunggu kat KK. Ada hal sikit jadi decide aku dengan Ean pun nak menyebok. Yang bestnye husband bawak kereta dari Labuan jadi senang la nak bergerak. Yiiiha. So, esokknya bolehlah nak jalan-jalan cari barang yang agak-agak kat Labuan mahal tak ingat atau susah nak jumpa.
Ingat sambil-sambil tu nak jugak celebrate anniversary kami yang pertama :)
Sayang, selamat ulang tahun yang pertama :)
Semoga kasih anatara kita kian subur dan dirahmati. Amiin...

3 comments:

aifaa said...

happy 1st anniversary dear.may ur life be filled with happiness and barakah. miss u!

encik azuwan said...

salam ziarah.

guru area sabah sarawak ke?mencabar tak ajar budak2 sane?

plain_jane said...

tq aifaa.. :)

en azuwan : sy mengajar di labuan. cabaran memang ada. tp setakat ini masih mampu lagi tersenyum :)

Wednesday, June 16, 2010

lagi quick update

huhu.. semalam fly dari Labuan ke KK dengan Ean. Ayah Ean tak ikut. Kakak tunggu di KK. Letih jugak travel tanpa husband. Kena dukung Ean sorang2 sepanjang masa. Stroller pulak tak bawak sebab takut kelam kabut nak melipat segala bagai dengan barang-barang yang banyak. Sampai KK baru rasa menyesal tak bawak. Tak ada lah kelam kabut sangat pun. Barang-barang semua sayang yang tolong check-in kan. Check-in kan dengan beg kecik Ean sekali. Heheh. Sampai je di KKIA, aku keluar dulu pass Ean kat Kak Uji lepas tu masuk balik nak ambik luggage yang masuk kargo. Polis yang jaga pintu keluar tu senyum-senyum je nampak aku ala-ala kelam kabut. Huhu. Tapi janji semua beres.
Family punya lah excited jumpa babyku sorang nih... Ean baby yang tak cerewet, jadi semua pun suka la.. Sengih, senyum, gelak-gelak je.. Huhu.. Tapi bab susu taiada kopromi. Hahaha.. Sekarang dah pandai memilih. Tak mau yag dalam botol. Nak dirct dari ibu jugak. Aduss.. aku dah nak tepuk dahi. Macam mana la kalau aku da nak pegi kerja ni. Cuti sekolah dah nak abis dah ni. Nenek Ean da training die bagi botol. Minum sikit-sikit aje. Kitorang suspek gusi tak selesa. Aku tengok macam ada gigi nak tumbuh. Patut la pun... haiiii.....
Jumaat ni iaitu lusa husband akan tunggu kat KK. Ada hal sikit jadi decide aku dengan Ean pun nak menyebok. Yang bestnye husband bawak kereta dari Labuan jadi senang la nak bergerak. Yiiiha. So, esokknya bolehlah nak jalan-jalan cari barang yang agak-agak kat Labuan mahal tak ingat atau susah nak jumpa.
Ingat sambil-sambil tu nak jugak celebrate anniversary kami yang pertama :)
Sayang, selamat ulang tahun yang pertama :)
Semoga kasih anatara kita kian subur dan dirahmati. Amiin...

3 comments:

aifaa said...

happy 1st anniversary dear.may ur life be filled with happiness and barakah. miss u!

encik azuwan said...

salam ziarah.

guru area sabah sarawak ke?mencabar tak ajar budak2 sane?

plain_jane said...

tq aifaa.. :)

en azuwan : sy mengajar di labuan. cabaran memang ada. tp setakat ini masih mampu lagi tersenyum :)