Tuesday, January 25, 2011

Bajet busy.. Huhuhu~~

Assalamualaikum..
Salam sejahtera :)

Baru teringat ada blog ni. Kononnya semangat berazam nak sentiasa update tapi akhirnya.... T_T

Apa pun sesi persekolahan 2011 dah masuk minggu yang ke-4. Tahun ni aku jadi guru tingkatan. Jadi memang banyak kerja kena buat. Nasib baik dalam unit lain tak banyak tugas yang aku pegang. Serius aku malas nak layan hal-hal pentadbiran. Aku lagi senang fokus pada pengaajran & pembelajaran je.

Tempat duduk pun aku dah tukar. Sebenarnya tukar sejak hujung tahun lepas lagi tapi nak bagitau jugak di sini. Hohoho. Tahun ni Alhamdulillah dapat subjek opsyen balik walaupun hanya ajar 2 kelas saja. Kira ok la tu. Lagipun dah tinggal sunjek tu setahun. Tahun ni juga dapat ajar subjek Math Form 4. Sebelum ni tak pernah ajar jadi macam huru hara sikit. Kena pula kelas yang hujung.. Huhuhu.. I likeee... ;p

Tapi subjek Sejarah tetap juga kena ajar. Guru tak cukup. Jadi aku ambil 3 kelas tingkatan 4 dari 10 kelas yang ada. Aku dah minta awal-awal dengan Ketau Panitia Sejarah yang kalau boleh aku tak nak ajar form 5 walaupun aku sepatutnya ajar balik kelas tingkatan 4 yang aku ajar tahun lepas. Nasib baik KP boleh pertimbangkan.. Tapi pun dapat kelas yang berlawanan kutub dengan sains tulen. Huhu.. I likeee.. ;p

Kesimpulannya, tahun ni aku ajar semua tingkatan 4. Tahun depan marathon sebab InsyaAllah aku akan follow pelajar ni hingga ke tingkatan 5. Fuh! Macam bagus je.. Miahahaha..

Best ke jadik cikgu nih???


2 comments:

uetoAya said...

best2..org thn ni ajar 4 kelas..1 thn 6 n yg lain year 4..b4 ni ajar year 6 n 5 je..last year year 2 n 3..so makin bnyk pengalaman wpon xla bnyk mn...hihihi

plain_jane said...

caiyo2!

jadi cekgu ni best time nk ngajar je.. time transform jadi kerani tu yg den maleh.. heheheh

Tuesday, January 25, 2011

Bajet busy.. Huhuhu~~

Assalamualaikum..
Salam sejahtera :)

Baru teringat ada blog ni. Kononnya semangat berazam nak sentiasa update tapi akhirnya.... T_T

Apa pun sesi persekolahan 2011 dah masuk minggu yang ke-4. Tahun ni aku jadi guru tingkatan. Jadi memang banyak kerja kena buat. Nasib baik dalam unit lain tak banyak tugas yang aku pegang. Serius aku malas nak layan hal-hal pentadbiran. Aku lagi senang fokus pada pengaajran & pembelajaran je.

Tempat duduk pun aku dah tukar. Sebenarnya tukar sejak hujung tahun lepas lagi tapi nak bagitau jugak di sini. Hohoho. Tahun ni Alhamdulillah dapat subjek opsyen balik walaupun hanya ajar 2 kelas saja. Kira ok la tu. Lagipun dah tinggal sunjek tu setahun. Tahun ni juga dapat ajar subjek Math Form 4. Sebelum ni tak pernah ajar jadi macam huru hara sikit. Kena pula kelas yang hujung.. Huhuhu.. I likeee... ;p

Tapi subjek Sejarah tetap juga kena ajar. Guru tak cukup. Jadi aku ambil 3 kelas tingkatan 4 dari 10 kelas yang ada. Aku dah minta awal-awal dengan Ketau Panitia Sejarah yang kalau boleh aku tak nak ajar form 5 walaupun aku sepatutnya ajar balik kelas tingkatan 4 yang aku ajar tahun lepas. Nasib baik KP boleh pertimbangkan.. Tapi pun dapat kelas yang berlawanan kutub dengan sains tulen. Huhu.. I likeee.. ;p

Kesimpulannya, tahun ni aku ajar semua tingkatan 4. Tahun depan marathon sebab InsyaAllah aku akan follow pelajar ni hingga ke tingkatan 5. Fuh! Macam bagus je.. Miahahaha..

Best ke jadik cikgu nih???


2 comments:

uetoAya said...

best2..org thn ni ajar 4 kelas..1 thn 6 n yg lain year 4..b4 ni ajar year 6 n 5 je..last year year 2 n 3..so makin bnyk pengalaman wpon xla bnyk mn...hihihi

plain_jane said...

caiyo2!

jadi cekgu ni best time nk ngajar je.. time transform jadi kerani tu yg den maleh.. heheheh