Sunday, November 21, 2010

Alahai Datuk Lee Chong Wei..

Assalamualaikum..

Azam nak update blog setiap hari gagal lagi.. Huhu.. Tak apa, boleh cuba lagi. Yang ni kira aci lah sebab busy gilos Khamis & Jumaat. Kerja sampai ke malam. Semalam pula buat husband nak buat open house untuk kawan-kawan dia.

Aku tak sempat nak mengajak rakan-rakan belah aku sebab aku rasa ramai yag dah balik plus bendanya nak buat tak plan. Main buat je. Yang dijemput rakan-rakan husband ada dalam 40 orang plus denagn ahli keluarga dan jiran terderkat. Dah hampir setahun menghuni di taman perumahan ni, jadi ambil kesempatan lah kenal jiran rapat lagi. Sebelum ni main hai-hai je. Heheh.

Menu pulak ada lah sikit-sikit. Ada nasi himpit dengan kuah kacang, tumbu' (makanan tradisional kaum Bugis :)))), rendang daging, ayam masak merah (favourite aku), bihn goreng udang dan sate. Semuanya masak sendiri kecuali sate. Hebat tak aku?? Hahha.. Tak hebat sebab aku pembantu je. Yang chiefnya mak aku. Terima kasih mak :))

Lauk pulak banyak terlebih sebab aku risau tak cukup. Sudahnya aku pass dekat adik aku kat matrik tu suruh dia pulak buat open dorm. Hahaha.

Eh? Dah lari tajuk..

Hurmm.. Dah sah Datuk Lee Chong Wei hanya mampu meraih pingat perak dalam perlawanan akhir bertemu Lin Dan semalam. Sedih wooo T_T  Walaupun pahit, aku tetap sokong pasukan negara kita. Ye la.. siapa yang sengaja nak kalah kan? Banyak faktor harus diambil kira. Dan kebanyakan faktor tu kita mungkin tak tahu. Jadi peminat badminton negara jangan pulak sumpah seranah ye. Yakin lah atlit kita telah cuba buat yang terbik semampunya.

Kalau tak puas hati jugak kau pergi daftar ganti Chong Wei. Ada berani?? Eh..eh.. Ter-emo pulak. Heheh ;))

p/s : Ada orang betul-betul terpengaruh dengan BB Torch tu. Da siap beli pun... Huahuahua.. Harap dia berpuas hati la ;;)))

3 comments:

J.M.R said...

wat open hauz tak berajak nih..:-p

cerpelai said...

Menyandang gelaran datuk dalam sukan bermakna menyandang sebeban harapan.. Mungkin beliau tertekan.. Eh? Sekali pantun daa..

plain_jane said...

JMR : uhuk uhuk... terbatuk2 pulak aku.. heheheh.. sori le.. tak beronline.. xsempat la nak ngajak ;p

en C : entah la kan.. apa pun datuk nicole ann david jugak yang best. eheh

Sunday, November 21, 2010

Alahai Datuk Lee Chong Wei..

Assalamualaikum..

Azam nak update blog setiap hari gagal lagi.. Huhu.. Tak apa, boleh cuba lagi. Yang ni kira aci lah sebab busy gilos Khamis & Jumaat. Kerja sampai ke malam. Semalam pula buat husband nak buat open house untuk kawan-kawan dia.

Aku tak sempat nak mengajak rakan-rakan belah aku sebab aku rasa ramai yag dah balik plus bendanya nak buat tak plan. Main buat je. Yang dijemput rakan-rakan husband ada dalam 40 orang plus denagn ahli keluarga dan jiran terderkat. Dah hampir setahun menghuni di taman perumahan ni, jadi ambil kesempatan lah kenal jiran rapat lagi. Sebelum ni main hai-hai je. Heheh.

Menu pulak ada lah sikit-sikit. Ada nasi himpit dengan kuah kacang, tumbu' (makanan tradisional kaum Bugis :)))), rendang daging, ayam masak merah (favourite aku), bihn goreng udang dan sate. Semuanya masak sendiri kecuali sate. Hebat tak aku?? Hahha.. Tak hebat sebab aku pembantu je. Yang chiefnya mak aku. Terima kasih mak :))

Lauk pulak banyak terlebih sebab aku risau tak cukup. Sudahnya aku pass dekat adik aku kat matrik tu suruh dia pulak buat open dorm. Hahaha.

Eh? Dah lari tajuk..

Hurmm.. Dah sah Datuk Lee Chong Wei hanya mampu meraih pingat perak dalam perlawanan akhir bertemu Lin Dan semalam. Sedih wooo T_T  Walaupun pahit, aku tetap sokong pasukan negara kita. Ye la.. siapa yang sengaja nak kalah kan? Banyak faktor harus diambil kira. Dan kebanyakan faktor tu kita mungkin tak tahu. Jadi peminat badminton negara jangan pulak sumpah seranah ye. Yakin lah atlit kita telah cuba buat yang terbik semampunya.

Kalau tak puas hati jugak kau pergi daftar ganti Chong Wei. Ada berani?? Eh..eh.. Ter-emo pulak. Heheh ;))

p/s : Ada orang betul-betul terpengaruh dengan BB Torch tu. Da siap beli pun... Huahuahua.. Harap dia berpuas hati la ;;)))

3 comments:

J.M.R said...

wat open hauz tak berajak nih..:-p

cerpelai said...

Menyandang gelaran datuk dalam sukan bermakna menyandang sebeban harapan.. Mungkin beliau tertekan.. Eh? Sekali pantun daa..

plain_jane said...

JMR : uhuk uhuk... terbatuk2 pulak aku.. heheheh.. sori le.. tak beronline.. xsempat la nak ngajak ;p

en C : entah la kan.. apa pun datuk nicole ann david jugak yang best. eheh